VERENIGING & BEDRIJF

  'Fides' betekent 'vertrouwen'. Vertrouwen als kind, als jongere of als volwassene in jezelf. De Fides-methodiek wil via praktische en zichtbare manieren inzicht geven in jezelf en je omgeving. Het gaat erom dat je via sociale vaardigheden leert jezelf (bij) te sturen. Om dit zichtbaar te maken is de methodiek o.a. gebaseerd op het gebruik maken van alledaagse "symbolen".

  SYMBOLEN

  Stacks Image 860765

  BALLON

  Zetten we in om duidelijk te maken wat zelfvertrouwen is en het belang van een goede houding en uitstraling te laten zien en te leren. Daarnaast om verschillende manieren van reageren uit te spelen.

  Stacks Image 860777

  DOMINO

  De domino beeldt meeloopgedrag uit en geeft daarmee inzicht in groepsprocessen. Met voldoende moed en zelfvertrouwen lukt het steeds beter om je niet mee te laten voeren, maar om “er uit te stappen”.

  Stacks Image 860789

  OKEE - OJEE

  Ons gedrag wordt erg bepaald door wat we denken. Maar wát denken we en waaróm denken we zo? Denken we wel gezond?
  Met de “Ojee” en “Okee” gedachte proberen we duidelijk te maken hoe je een positievere omgang kunt verkrijgen met jezelf en de ander.

  Stacks Image 860801

  SLEUTELBOS

  We zouden een probleem kunnen zien als een gesloten deur. Er zit dan niets anders op dan net zo lang te proberen tot je de goeie hebt. Er is één “grote sleutel”: Ik geloof in mezelf…! Mijn missers en mijn successen slaan zich op in mijn grote sleutel. Beide maken mij sterker!

  Stacks Image 860814

  100%

  “Ik ben goed zoals ik ben!” Dat was zo en dat is zo. Vanuit die gedachte kijken we samen waarin nog meer acceptatie en groei mogelijk is.

  Stacks Image 860826

  MATROESJKA

  Van pijnlijke momenten en moeilijke situaties kunnen we veel leren. Maar is het nodig om me alles aan te trekken wat me overkomt? Wij denken van niet. Welke dingen moeten me diep van binnen raken, wil ik er iets mee doen, wil ik er iets van leren? Welke dingen moeten me juist niet diep van binnen raken wil ik er iets mee kunnen?

  Stacks Image 860838

  RUGZAK

  De rugzak maakt duidelijk dat je eigen gedrag en dat van anderen ergens vandaan komt. Je leert ermee naar jezelf te kijken en naar de ander. Anders gezegd: je leert wat je bij jezelf kunt zoeken, wat jouw aandeel is, en wat je bij de ander kunt laten, waar jij geen direct aandeel in hebt. Je leert je rugzak leeg te maken!

  AANBOD

  Fides is voor jong en oud. Hier vind je een overzicht van de aangeboden activiteiten.

  LEZINGEN / WORKSHOPS of THEMA-AVONDEN

  Vanuit ervaringen uit de praktijk wordt gesproken over het thema en worden de luisteraars uitgedaagd mee te praten.
  De lezingen zijn dus interactief: Verhalen, filmpjes, stellingen en eventueel praktische oefeningen zorgen voor een levendige en boeiende bijeenkomst!

  Lees meer

  INDIVIDUELE COACHING / BEGELEIDING

  Als je geen 'lol' meer hebt in je werk (als vrijwilliger dan wel professional), als de communicatie stroef verloopt, als je geen oprecht zelfvertrouwen meer voelt in wat je doet, of wat dan ook, dan is deze gerichte training iets voor jou...! Aantal sessies in onderling overleg. De coaching kan op locatie gegeven worden, of naar wens evt. op het thuisadres. 


  Lees meer

  STUDIEDAG EN/OF TEAMBUILDING

  In overleg maken we een passend programma voor de studiedag/teambuilding. Men kan kiezen voor een weinig tot een zeer interactief programma hierin. Wil het team een hoofdzakelijk praktische invulling: geen probleem!

  Lees meer

  POSITIEF TRAINEN EN COACHEN

  Iedere vereniging heeft baat bij goede, enthousiaste en gepassioneerde trainers en coaches. Mensen die verder kijken dan winnen en verliezen! Trainers en coaches die kunnen bouwen aan een team met zelfvertrouwen, betrokkenheid en verbondenheid maken het verschil voor de club, het team, de individuele speler en de ouders. Een nog betere trainer/coach kun je worden door af en toe kritisch naar jezelf te kijken!

  Lees meer

  Nieuwsgierig geworden?

  My Image
  My Image

  OVER ONS

  'Fides' is in het jaar 2000 ontwikkeld en gaandeweg verder vormgegeven in het zuiden van Nederland. Sinds medio 2012 is deze bewezen krachtige methodiek ook gestart in het noorden. Hieronder meer informatie over wie wij zijn.

  Engbert Braam heeft ruim 14 jaar ervaring als fulltime leerkracht en 4 jaar als directeur van een basisschool. Na al die jaren merkte hij dat zijn drijfveer vooral ligt bij de inzet op sociaal emotionele ontwikkeling. Via vrienden kwam hij in contact met Henk & Ingrid de Visser (grondleggers van 'Fides'). Al snel zag hij vanuit zijn jarenlange ervaring dat deze methodiek hét antwoord is op de vraag wat scholen nodig hebben voor een praktische en doeltreffende aanpak van sociaal emotionele ontwikkeling, zowel voor de kinderen als de leerkrachten en ouders. Na een intensieve training bij hen, in combinatie met een Post HBO-opleiding Professioneel Coachen, is medio 2012 Fides Noord van start gegaan...

  Jan-Jaap Klomp heeft als leerkracht en IB-er jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Als goede vriend en nu ook directe collega van Engbert assisteert hij sinds najaar 2016 waar mogelijk bij de clinics op scholen. Met zijn ervaring, scherpe blik, kennis en relativeringsvermogen is hij een waardevolle kracht binnen het Fides-team. Naast het werken voor Fides geeft hij ook ICT-trainingen aan voornamelijk leerkrachten en docenten.

  De methodieken van “Fides” zijn ontwikkeld en vormgegeven door Henk & Ingrid de Visser, afkomstig uit Heeswijk-Dinther, Brabant. Zij hebben vanuit het onderwijs en de zorg ruime ervaring op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen. Vanaf ongeveer het jaar 2000 hebben zij hun ideeën, ervaringen en intenties vorm weten te geven binnen “Fides”. Kijk voor meer informatie op de website van Fides Zuid.

  WEBdeerSIGN image
  • (0512) 35 44 79
  • info@fidesnoord.nl
  • www.fidesnoord.nl

  Fides Noord
  Roggepaed 33
  9247 BK  Ureterp